בקיץ 2011 יצאו מאות אלפי אזרחים לרחובות בתקווה לשינוי. הדרישה לצדק חברתי ביטאה את כך שקצה נפשו של העם במדיניות שלא מיטיבה עימו אלא רק עם חלק קטן מהאוכלוסיה. המחאה ביטאה רצון לשינוי מהותי בסדר העדיפויות החברתי-כלכלי, ואמונה בסולידריות החברתית שנשחקה תחת מכבש הניאו-ליברליות.
אף כי המחאה הביאה איתה שינוי תודעתי, והכניסה את שאלת הצדק החברתי למרכז השיח, הרי שבפועל מסיבות מגוונות ומורכבות היא לא הביאה לשינוי המקווה. המנצחת הגדולה של הבחירות הראשונות שנערכו בעקבותיה היתה "יש עתיד" בראשות יאיר לפיד, מפלגה שלמרות מספר קלישאות שפיזר לפיד, ולמרות שגרפה קולות של ציבור שרצה שינוי, לא חרתה על דגלה בפועל שינוי מדיניות חברתי-כלכלי משמעותי ולהפך. הבחירות המתקרבות לרשויות המקומיות, ובפרט לעירית תל-אביב צריכות להיות הזמדנות לתיקון: יהיה זה מצער ביותר אם שוב לא יקבל הרצון והצורך לשינוי שהובע ברחובות ביטוי בקלפי. תהיה זו החמצה נוספת אם תושבי תל-אביב יבחרו שוב ברון חולדאי.
רון חולדאי עשה דברים טובים רבים, כמובן, אבל, הוא רחוק מלהיות ראש העיר שתל-אביב צריכה עכשיו.מעשים רבים אמורים לפסול אותו מלהיות המועמד הראוי בעיני מי שצדק חברתי לנגד עיניו. כך למשל, בניגוד לדבריו של גדעון לוי , חולדאי כן הסית נגד מבקשי המקלט: הוא אחד מראשי הערים שחתמו על מודעה שקראה לכלוא ולגרש את מבקשי המקלט (רויטל חובל, "חולדאי מוביל קמפיין נגד מסתננים", הארץ, 24.5.2012). חולדאי יזם ומימן את הקמפיין שנתן רוח גבית למדיניות הממשלה ובראשה החוק שפסל לאחרונה בג"צ פה אחד שאיפשר לכלוא מבקשי מקלט לשלוש שנים ללא משפט. חולדאי גם לקח חלק מרכזי בדיכוי המחאה החברתית: אמנם העיריה אפשרה לאוהלים להתקיים בשדרות רוטשילד בקיץ 2011, אך העיריה בראשותו כפתה את פינויים מאוחר יותר. יתרה מזאת, היו אלו פקחים של עירית תל-אביב שדכאו את הנסיונות להחיות את המחאה בקיץ 2012 והאיסור שהטילו אז על דפני ליף להקים מחדש אוהל בשדרות רוטשילד נאכף על ידי המשטרה שעצרה את ליף באלימות רבה בעקבותיה נזדקה לטיפול רפואי מול עיניהם הפקוחות של פקחי העיריה.
שני אירועים אלו מעידים על כיצד מאחורי החזית היפה לכאורה שבשמה שיבחו את חולדאי כותבים שונים, מסתתרת מדיניות שמנוכרת לצדק חברתי ושוויון. כבר עמד לפני גואל פינטו על הפער בין פיתוח שממנו מרוויחים מעטים, ובין המצב בדרום העיר. במובנים אלו חולדאי הוא נציג אותו סדר כלכלי נגדו יצאה המחאה מנגד, ישנם מועמדים שמציגים סדר יום שונה: בבחירות הנוכחיות ישנה ההזדמנות להצביע למועמד שמחוייב לסדר יום חברתי, סביבתי ושוויוני באמת. ישנה גם אפשרות לראש עיר גאה ראשון בתולדות העיר וגם לזה ערך משלו. מבין המועמדים המאתגרים את חולדאי יש רק אחד בעל סיכוי להחליפו. ניצן הורוביץ [גילוי נאות: אנו חברים] מחוייב לסדר יום עירוני שהוא חברתי, סביבתי ושוויוני מזה שנים – עוד לפני שנכנס לעולם הפוליטי. כדאי לעיין כדוגמא במצע הדיור שלו כדי לראות שיש אפשרות לשינוי ולמדיניות שתקדם בניית דיור בר-השגה ותחזק את הדיור הציבורי כדי לראות שיש חלופה לחולדאי, כזו שיכולה להגשים לפחות חלק מהמטרות שבשמן יצאנו לרחוב. אצביע לו, וגם לרשימת מרצ, כאשר על פי הסקרים יהיו אלו הקולות שלי (ושלכם/ן) שיכניסו למועצה את עו"ד גבי לסקי [גילוי נאות: כנ"ל], שנועם שיזף כתב בצדק בטיים אאוט שמגיע לה פרס נובל לשלום (אם אתם לא מכירים תקראו כאן באתר של האגודה לזכויות האזרח שהיא קיבלה ממנו לאחרונה את אות זכויות האדם) – שממוקמת במקום החמישי ברשימה.
פרסם תגובה